30 aprilie 2008

Ubuntu 8.04 (Hardy Heron)

Utilizator împătimit Kubuntu 7.10, am rămas un pic dezamăgit după upgrade-ul la 8.04 (KDE 3.5.9). Driverul default pentru fglrx (având placă video ATI) facea probleme la Log Out, Restart şi chiar Shutdown, în sensul că ecranul devenea negru şi nici măcar CTRL+ALT+Fx nu mai mergea.

Rezolvarea se pare ca există şi merge, însă am găsit-o dupa îndelungi căutări. Practic trebuie dezactivat atieventsd cu următoarea comandă: "sudo /usr/sbin/update-rc.d -f atieventsd remove".

După ce am rezolvat problema de mai sus, mi-am zis hai să vedem ce aduce nou la nivel de setări. Cu stupoare am constatat că System Settings din KDE nu mai pornea. Mai exact apărea un crash cu Signal 11. Backtrace-ul nu era de nici un ajutor, pentru ca libraria unde se pare că apărea problema era instalată. Am încercat chiar să o reinstalez, însă rezultatul era acelaşi. System Settings nu pornea. Ca să nu mai zic că secţiunea Lost & Found din KMenu era plină cu aplicaţiile care trebuiau să apară în System Settings.

Şi uite aşa, după îndelungi căutări, fără nici un rezultat am luat decizia de a face o instalare "pe curat" la Ubuntu 8.04. După aproximativ 1 ora aveam un Ubuntu funcţional. Sincer spun că după ceva ani petrecuţi in KDE, GNOME arată chiar foarte bine şi nu am găsit încă nimic care să mă deranjeze. Rămâne de văzut pe viitor.

Unbuntu-iţi sănătoşi!

Niciun comentariu: